Osteopatia - Fisioteràpia

Teràpia manual global que reequilibra l'estructura corporal, revitalitza les funcions orgàniques i ajuda a regular el sistema nerviós a través de la osteopatia i la fisioteràpia.

Sacrocraneal

La teràpia sacrocraneal neix com a part de la osteopatia, cap a principis del segle XX, de la mà de l’osteòpata W. Sutherland, el qual va descobrir la mobilitat entre els ossos del crani i va començar a investigar sobre el que va anomenar mecanisme Sacre-Cranial.
El sistema Sacre-Cranial és un sistema contingut dins d’una gruixuda i impermeable membrana (la Duramàter) que embolica el cervell i el cordó espinal. Una important funció d’aquest sistema és la producció, circulació i reabsorció del fluid cerebroespinal. Aquest fluid es produeix dins del sistema Sacre-Cranial i manté l’ambient fisiològic en el qual el cervell i el sistema nerviós es desenvolupen. Hi ha, per tant, en la Duramàter una producció d’un continu canvi de pressió de fluids dins del sistema Sacre-Cranial. El pols d’aquest fluid és, igual que el batec cardíac o la respiració, transmès a tots els teixits i estructures del cos com un moviment involuntari i espontani amb ritme determinat que oscil·la entre els sis-dotze cicles per minut. La teràpia Sacre-Cranial és una de les més suaus ja que les maniobres en la seva majoria són imperceptibles per a adequar-se a aquest ritme.
L’objectiu del terapeuta Sacre-Cranial en avaluar i tractar aquest sistema és el de ser el menys intrusiu possible, utilitzant la menor força possible en la palpació i tractament.
Quan trobem moviment desequilibrat, especialment si està relacionat amb el cap i el sacre, se suggereix al practicant que les funcions normals del cos poden estar en conflicte. Quan les funcions corporals estan pertorbades, es poden desenvolupar símptomes. El terapeuta sacre cranial ajuda normalment al cos a restablir un moviment equilibrat amb tècniques suaus i subtils.
Té molt bons resultats en migranyes, sinusitis, neuràlgies, lumbago, ciàtica, dolors d’esquena, depressions, xiulades d’oïdes, tics nerviosos i insomni, etc.

Craniofacial

El massatge craniofacial combina diverses tècniques de massatge circulatòries, modeladores, sedatives, ajudant-se de la digitopuntura, o lleus pressions sobre el rostre, amb la finalitat de vitalitzar el rostre i cuir cabellut, aportant relaxació, claredat i vitalitat.

El massatge craniofacial millora la concentració sanguínia en tot el cap, millorant així les funcions cerebrals, i com a conseqüència optimitzant la bellesa natural de la pell, rejovenint-la i aportant-li elasticitat i vitalitat.
El massatge crani facial treballa directament sobre els punts energètics presents en tot el cap i en el coll, desintoxicant i descontracturant la musculatura del coll.

Una sessió de massatge craniofacial aporta una gran relaxació i benestar, permetent reactivar l’energia estancada en tota la zona del cap, retrobant així el propi equilibri interior.

Osteopatia visceral

L’osteopatia visceral treballa directament amb les vísceres del nostre organisme, actuant profundament en aquelles zones on els altres massatges normalment no accedeixen.

L’osteopatia visceral és especialment efectiva en problemes menstruals o digestius, ajudant a regular el funcionament adequat dels ovaris i úter, el trànsit intestinal, i qualsevol disfunció visceral en general.